Hoenshuis domineert op LGK!

Hoenshuis domineert tijdens Limburgs Golf Kampioenschap 2018  

Golfbaan Crossmoor was zondag 7 oktober het decor van het jaarlijks terugkerende Limburgs Golf Kampioenschap. Op de golfbaan in Weert verzamelden alle topspelers uit heel Limburg zich om te strijden voor de titel Limburgs Golf Kampioen 2018.

Alle golfclubs in Limburg hadden de gelegenheid om een team met de 6 beste spelers van de club samen te stellen. In totaal deden er 12 golfclub uit Limburg mee. Het team dat Hoenshuis vertegenwoordige bestond uit: Jasmijn Villhaber (hcp 8.4), Helmi van Asseldonk (hcp 7.1), Gabi Dietrich (hcp 3.5), Wouter Villhaber (hcp 3.6), Stephen Theunissen (hcp 3.4) en Wesley Theunissen (hcp 0.1). Op het programma stonden 18 holes bruto strokeplay vanaf respectievelijk de dames (5.323m) en heren (6.198m) backtee. Aan het eind van de rit zou de winnaar bij de dames en heren zich mogen kronen tot Limburgs Kampioen 2018.

 

Op een prachtig geprepareerd Crossmoor bleek menigeen het lastig te hebben. Niets bleek minder waar voor de spelers van Hoenshuis. Bij de dames wist Gabi haar titel te prolongeren met een ronde van 82 slagen (+10). Helmi werd knap 2e met een ronde van 85 slagen (+13). Het podium kleurde uiteindelijk niet geheel in de kleuren van Hoenshuis, al scheelde het weinig. Zo werd de jongste speelster van het team (Jasmijn) 4e met een ronde van 87 slagen (+15).

 

Bij de heren was de concurrentie groot. Een totaal van 24 single handicappers uit heel Limburg deden mee. In de laatste flight waren de drie laagste handicappers samengezet: Kenzo Vlassaks (hcp +1.3 van Crossmoor), Wesley Theunissen (hcp 0.1 van Hoenshuis) en Noa Janssen (hcp 2.3 van De Peelse Golf). Het bleek een waar spektakelstuk te worden. Waar Noa op hole 3 (par-5) een eagle maakte, wist Kenzo dit op hole 4 (par-4) dunnetjes over te doen met opnieuw een eagle. Gedurende de ronde bleken beide heren echter niet opgewassen tegen de veelvoud aan birdies van Wesley. In totaal noteerde hij 5 birdies en stond hij na 14 holes op -4. Ondanks een matig slot, wist hij een ronde van 71 slagen (-1) binnen te brengen. Een score waar iedereen zich op stukbeet, gezien de voorsprong van maarliefst 6 slagen die hij aan het einde van de rit op de nummer 2 had. Naast de 1e plek voor Wesley, werd Wouter verdienstelijk 4e met 80 slagen (+8) en Stephen 7e met 84 slagen (+12).

 

Dat Hoenshuis er met de individuele prijzen vandoor ging, was een prestatie op zich. De avond werd echter nog mooier, toen bleek dat Hoenshuis ook de teamprijs had gewonnen. Met een verschil van maarliefst 15(!) stableford punten, won Hoenshuis als team het Limburgs Golf Kampioenschap. Een bijzondere prestatie gezien het gegeven dat Hoenshuis het laagste gemiddelde teamhandicap had (hcp 4.4), op gepaste afstand gevolgd door de Zuid-Limburgse (hcp 8.3)

 

Zoals gebruikelijk rouleert de locatie van het Limburgs Golf Kampioenschap elk jaar. Volgend jaar in het eerste weekend van oktober (op zondag 6 oktober) vindt het Limburgs Golf Kampioenschap plaats op Hoenshuis. Een ideale plek om onze titels te verdedigen.
Dames uitslag 1. 82 (+10) Gabri Diettrich

2. 85 (+13) Helmi van Asseldonk

3. 87 (+14) Jasmijn Villhaber

 

Heren uitslag 1. 71 (-1) Wesley Theunissen
4. 80 (+8) Wouter Villhaber

7. 84 (+12) Stephen Theunissen

 

Link naar de volledige uitslagen:

 

 

Het winnende team van Hoenshuis: (v.l.n.r.) Jasmijn Villhaber, Wouter Villhaber, Wesley Theunissen, Helmi van Asseldonk, Stephen Theunissen en Gabi Dietrich.