Limburgse Golf Kampioenschappen

Het is bijna zover! Zondag 6 oktober a.s. worden op onze de baan de Limburgse Golfkampioenschappen (LGK) gespeeld.

Dit geschiedt dit jaar voor het eerst onder auspiciën van de Stichting Samenwerkende Limburgse Golfverenigingen (SSLG). Met hulp van vele vrijwilligers, die wij hier al op voorhand willen bedanken en met ondersteuning van onze hoofdsponsor Jumbo Golf, die dit jaar als primeur een Hole-in-One prijs ter beschikking heeft gesteld, hebben we alle vertrouwen op een succesvol toernooi.

In het 3e Magazine van de LGK staat allerlei informatie geschreven over de wedstrijd van aanstaande zondag: De startlijsten voor beide wedstrijdvormen Stokeplay (gespeeld van de witte en de blauwe tees zonder handicapverrekening) en voor Stableford (van geel en van rood met handicapverrekening), de local rules, de baanlayout, de scorekaart en informatie over het spelen van Ready Golf. Verder vindt u nadere informatie over de Hole-in-One prijs die op de Par 3 achttiende hole te winnen valt.

Tenslotte geven we op pagina 5 uitleg waarom de organisatie de handicapgrens voor Strokeplay – Stableford heeft moeten aanpassen: Vanwege het grote verschil in het aantal inschrijvingen van spelers met handicap kleiner dan 10 en spelers met handicap groter of gelijk aan 10 hebben we moeten besluiten de handicapgrens voor de Dames op te trekken naar 11,9 en voor de Heren naar 10,9. Zo is er meer balans ontstaan in het aantal Strokeplay en het aantal Stableford spelers, hetgeen de doorlooptijd van de wedstrijd zal bevorderen. De uitslag van de teamprijs wordt overigens door deze aanpassing niet beïnvloed.

Wij wensen de deelnemers een succesvol toernooi toe. Belangstellenden zijn uiteraard welkom en mogen op gepaste afstand de groepen in de baan volgen.

Tot aanstaande zondag!
Organisatie LGK.

 

Bekijk hier de derde uitgave van het LGK magazine.